onsdag den 26. januar 2011

Feedback efter præsentationen

Man skal elske feedback!

Man kan gøre meget forarbejde - det skal man gøre - men når man er færdig med sin præsentation, kan det nogle gange være svært at vide, hvordan det er gået og om publikum fik det optimale ud af det.

Personligt går jeg meget op i at forbedre mine svagheder. Både ved at se på, hvad andre gør, ved at øve og forberede mig, men også ved at evaluere. Derfor kan jeg rigtig godt lide feedback efter en præsentation.

Hvis man er heldig, så sender arrangøren et evalueringsskema ud, så man kan se, hvordan det er gået. Jeg læser dem altid med stor interesse. Ét er, hvordan man ligger på en typisk 5-punkts skala, noget andet er kommentarerne, der kommer ind.

Det er selvfølgeligt svært at gøre alle tilfredse, og man skal passe på med ikke at lægge for meget vægt på enkeltstående kommentarer, da det ikke er sikkert, at det er generelt gældende. Så tænk lidt over, hvad der står og om det giver mening og der kan være noget om det.

På baggrund af feedback har jeg netop rettet min handout til, da jeg skal give min præsentation "Død over Bullets" for alumner ved Aarhus School of Business igen. Der var nogle kommentarer, der gik igen efter de seneste arrangementer, og derfor har jeg taget det til mig og ændret i den.

Det kan være lidt træls at se på scoren, hvis man er bange for, at det er for negativt, men det må man leve med. Præsenterer man sammen med andre, så må man også leve med, at man bliver vurderet i forhold til dem og måske nogen, der er bedre end dig selv. Det er vilkårene, og kan man ikke lide det, så skal man sige nej.

Man skal også være opmærksom på, at man lige efter en præsentation typisk kun vil høre de positive kommentarer, da dem der ikke brød sig om det, vil lade det komme til udtryk i evalueringer efterfølgende. Ligeledes har sjællændere det med at gå mere til yderlighederne i skalaer end jyder (både i positiv og negativ retning). En lille pudsighed.

Jeg synes, at det er fedt at præsentere, og jeg har typisk et nognelunde indtryk af, om jeg har haft en dårlig dag. Det pudsige er, at man nogle gange får en bedre evaluering, end man troede og andre gange får man en dårligere. Det vigtigste er sådan set, at bruge sin feedback aktivt. Alt andet er respektløst for sit publikum.

Så hvis du ser mig præsentere en dag, så husk at give feedback. Den er værdsat og jeg lytter til den.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar