søndag den 23. august 2009

"Du har for mange slides i din præsentation..."

Hvor mange slides er for mange?

De fleste har sikkert fået beskeden: "Kan du ikke lave fem slides om det." Der er også virksomheder, der gennem interne regler påbyder medarbejderne et max. antal slides ved præsentationer. Er det vejen frem?

Nej - det er aldrig antallet af slides, der er problemet... med mindre man tager det ud i det ekstreme. Man kan sagtens lave en glimrende præsentation på 10 minutter med 30 slides, hvis man gør det rigtigt.

Jeg vil dog medgive, at man nu også skal sætte sit ambitionsniveau efter forholdene. I interne møde er der sjældent grund til at bruge energi og tid på at lave store visuelle præsentationer. Her kan der være fin fornuft i at diskutere ud fra mere teksttunge slides.

Hvis du er skeptisk over, hvordan en præsentation med mange slides ser ud, så se den kendte musikpirat-advokat Larry Lessigs foredrag om copyright-reglernes indflydelse på kreativitet. Lessig bruger i nærheden af 100 slides på sin 19 minutter lange præsentation uden, at det på noget tidspunkt går ud over præsentationen. Tværtimod.


Man kan indvende, at præsentationen er meget indstuderet og ikke tillader meget frihed til at improvisere, men det har nu aldrig været formålet med TED præsentationer. Så i dette tilfælde fungerer det perfekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar