fredag den 2. oktober 2009

prezi.com - er det kejserens nye klæder?

www.prezi.com kan man prøve en ny type slideware (præsentationsværktøj). Konceptet er groft sagt, at man arbejde ud fra én stor slide, som man så manøvrerer rundt på - i sær med zoom.

Idéen er meget spændende, men en test af værktøjet efterlod mig alligevel med en blandet smag. For det ser smart ud og zoom funktionen er ret imponerende lavet. Desværre mangler der i den grad muligheder for variere fonte og arbejde med forskellige objekter.

Jeg har meget svært ved at se det fungerer i en præsentation på stor skærm foran et publikum. Man bliver forvirret af overgangene og zoomfunktionen, og mister overblikket.

Det kan dog have værdi, hvis man skal vise en kompleks model, fordi programmet giver mulighed for at zoome ind på de forskellige dele langt bedre end andre præsentationsværktøjer.

Det kan også fungere godt til en præsentation, der ikke skal fremføres, men som man kan køre igennem alene. Fordelen er nemlig, at man kan lave præsentationen online, og blot sende et link til dem, der skal se præsentationen, og så kan de afspille den direkte fra nettet.

Men alt i alt er det ikke en afløser for hverken Powerpoint eller Keynote.

Se forskellige demoer her.

2 kommentarer:

  1. Helt enig. Man føler at når man først har set en Prezi præsentation så har man set dem alle. På arkitektskolen i København har de valgt et lignende zoom værktøj, men det tillader et meget mere individuelt layout og kan vise HD billeder.

    Programmet hedder Ahead www.ahead.com

    SvarSlet
  2. Tak for tippet. Har lige kigget på det hurtigt, men tror, at det kræver et mere grundigt gennemsyn. Ser dog klart bedre ud end prezi.com, men ser også ud til at have nogle svagheder. Vil dog ikke afgive dom endnu.

    Mvh

    David

    SvarSlet