mandag den 25. januar 2010

Giver du en præsentation eller læser du op af en teleprompter?

Er du typen, der fylder dine præsentationer med bullets?

Hvis ja, så tænk lidt over, hvordan en teleprompter fungerer. For der er en del lighedspunkter både i udseende og hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Bullets ender med at gøre din præsentation til en huskeliste, som dit publikum følger med i. Problemet er bare, at det er ganske uinspirerende at overvære. Især fordi det har en tendens til at blive højtlæsning uden særlig meget at tilføje.

De steder bullets har deres berettigelse er f.eks. i interne brainstorm sessions eller som opsummering i forbindelse med en diskussion. Bullets er gode til diskussioner, fordi de ofte rummer et argument eller en påstand, som man kan tale om. Det kræver dog en uformel kontekst som der ofte er i et internt møde eller i en work shop. Altså en kontekst hvor det er tilladt at bryde ind.

Er det mere formelt, hvor du skal præsentere for andre (f.eks. en salgspræsentation eller et foredrag), så er bullets nærmest forbudt. For så ender det med at være en teleprompter, og de fungerer bedst, når publikum ikke kan se dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar