søndag den 17. januar 2010

Skal alt klappe: Go pro

For kort tid siden arbejdede vi på en intern præsentation for en af vores kunder. Foran et par hundrede af kundes medarbejdere skulle planen for hele året gennemgås.

Det krævede lidt over en uges arbejde at få præsentationerne på plads, herunder visualisering, valg af elementer, opbygning af historien mv. Den slags tager bare tid og selvfølgeligt var præsentationen først 100% færdig nogle timer før den skulle afvikles.

Men et er selve præsentationsopbygningen, noget andet er netop afviklingen. Her er der mange ting, der kan gå galt. I denne præsentation skulle der tages højde for et par ting.
F.eks.
- Præsentationen ville foregå i et lokale med lavt til loftet. Det betød, at skærmen ikke vil være så stor, som den burde
- Pga. det lave loft ville en del af publikum ikke kunne se bunden af skærmen
- Der skulle afspilles både lyd og videoklip i præsentationen

For de første to problemstillingen blev det løst ved at placere budskaberne i toppen af slides og generelt blev det undlagt at placere noget vigtigt i bunden. Kort sagt skulle man ikke gå glip af noget vitalt bare fordi det var placeret i bunden. Samtidig blev typografien holdt i store skriftstørrelser (over størrelse 30), da den lille skærm kunne gøre det svært for de bagerste at se.

Er der lyd og video i en præsentation, så bør man teste det af et par gange inden. Det er især et godt råd at teste, hvordan det ser ud og lyder fra de bagerste tilskuerrækker. Og husk på, at flere mennesker i et lokale "sluger" lidt af lyden.

For at sikre at teknik og lyd virkede, havde man hyret Informationsteknik til at levere udstyret. Det gav den fordel, at der bare var styr på udstyret. Dels blev en projektor skiftet ud, da man dagen før skulle teste og det viste sig, at den første projektor ikke fungerede med Mac computere. Jeg var ret imponeret af kvaliteten af projektoren, der stod super skarp.

Ved at have en tekniker siddende under præsentationen, blev det også sikret, at lydniveauet var i orden - både mikrofonerne men også i de video og lydklip, der blev afspillet. Og for en sikkerheds skyld så kørte præsentationen simultant på to computere samtidig - så hvis den ene brød sammen, kunne man med en switch på få sekunder skifte over til den anden og fortsætte.

Mit råd er derfor, at står man overfor en meget vigtig præsentation foran mange mennesker, så kan det betale sig at hyre professionel assistance for at sikre, at alt klapper. F.eks. fra Informationsteknik, der har styr på tingene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar