mandag den 23. august 2010

TED præsentation: Visualisering af data

En af de nye præsentationer på TED er af David McCandless, der beskriver sig selv som data-journalist. Hans præsentation "The beauty of data visualization" er super interessant, fordi han arbejder med et felt, som rigtig mange har problemer med: Hvordan gør man uoverskuelige data brugbare og forståelige?

Visualisering af data er blevet en større udfordring i takt med, at vi får adgang til flere og flere data - både i form af internettet, Wikipedia, Google, men også fra analyseinstitutter eller regnskabsafdelingerne.

En tidligere kollega og jeg havde en løbende joke, når vi fik tal fra kampagner og f.eks. kunne se, at et kampagnesite havde fået 50.000 besøg. Så blev armene løftet med udråbet: "We've got a number."

Problemet er, at tal er meget uhåndgribelige i sig selv. De fungerer bedst, når man sætter dem overfor andre tal, så man kan se dem i en kontekst. Det gør også tal og data mere forståeligt, når man kan sætte dem i forhold til andet.

En metode kan være David McCandless "The Billion Dollar-o-Gram", der illustrerer forskellige udgifter og beløbsstørrelser i forhold til hinanden. Jeg har ikke set den metode før, man som han demonstrerer den i præsentationen, fungerer den meget godt.

Firkanternes størrelser i forhold til hinanden gør det nemt at forstå størrelserne, og de bliver mere håndgribelige. Man bliver faktisk overrasket. F.eks. at Afrikas gæld ikke er større end den lille firkant nederst til venstre i billedet.

Her er hele hans præsentation. Hvis du arbejder med præsentationer, hvor du skal illustrere data, så kan jeg kun anbefale dig at bruge 18 minutter på at se den.


Der er selvfølgeligt flere, der arbejder med dette felt. F.eks. har Heinley Design Co. deres Department of Data Visualization, der løser denne slags opgaver for forskellige kunder. De har nogle spændende cases på deres side. Mange af deres illustrationer er dog ikke så egnede til præsentationer, men de formår at illustrere sammenhængen mellem flere slags data på én gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar