torsdag den 11. november 2010

Mere om pitches

Faldt over et indlæg fra Innovation Labs aktuelle USA reportager, der falder godt i tråd med mit sidste indlæg om pitches.

Deres Labagent Louise Jacobsen har mødt venturekapitalisten Billy Joos og lister 10 gode råd til din pitch:

1: Begind with the ending.
2: Be Brief!
3: Bait the Hook.
4: Get High and Stay High.
5: Obey the 13/30 Rule.
6: Change People´s Pulse.
7: Be Passionate.
8: Get a Transition.
9: Practice and Integrate Feedback.
10: Develop a “Never Give Up” Attitude

Reglerne falder ganske godt i tråd med de råd, hans venturekapitalist-kollega Guy Kawasaki lister op i sin bog: "The Art of the Start."

Dog er de uenige i antallet af slides, hvor Guy Kawasaki som udgangspunkt foretrækker 10 slides. Det er måske ikke så underligt, at de er uenige, da der ikke rigtig findes et korrekt svar. Fælles for dem er, at de foretrække præsentationer med få konkrete slides. Hovedpointen er, at du skal være meget præcis i din præsentation, når du pitcher for en investor. De er ikke ude efter detaljer, de er ude efter hovedtrækkene og grundidéen.

Når jeg selv holder indlæg omkring præsentationer, anbefaler jeg ofte, at man hellere tager en slide for meget end en for lidt. Alligevel bør man måske være ret kritisk i lige netop den her slags præsentationer. Guy Kawasaki siger f.eks. at man skal have 10 slides, der skal præsenteres på 20 minutter. Så kan du bruge resten af tiden på at diskutere idéen. Bruger du al din tid på at præsentere, så giver du ikke investorerne tid til at stille spørgsmål og der kommer aldrig dialog.

Der er masser af gode råd at hente på nettet fra meget erfarne investorer. Guy Kawasaki er klart at anbefale, men det er bare at lede og ellers suge til sig. Det gør det kun nemmere for en selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar