onsdag den 7. oktober 2009

Den Gode Præsentation - Folkeuniversitetet i Aarhus

I sidste måned deltog jeg i de tre sessions, der tilsammen var indholdet i kurset "Den Gode Præsentation. Kurset kørte i aftentimerne og blev afholdt af Linda Greve, som tog udgangspunkt i sin bog med samme titel som kurset. Noget som jeg i øvrigt ikke føler, at kurset var særligt påvirket af - kurset kørte i tre blogge, som gav mening og var ikke en gennemgang af hendes bog bortset fra enkelte referencer, der var naturlige og naturlige.

Var man kommet for at få en opskrift på at lave en salgspræsentation, så var man nok blevet skuffet. Tilgangen er mere akademisk på dette kursus, og fokus er derfor også mere på akademiske præsentationer/undervisning. Dette betyder til gengæld, at man får en mere teoretisk baggrund for præsentationers opbygning end så mange andre steder.

Der er dog ikke den store forskel i, hvordan bøger som "Presentation Zen" og "Slideology" behandler præsentationer, og hvordan den akademiske verden ser det - de to bøger gør det nok lidt mere sexet og håndgribeligt end den akademiske facon. Kurset fokuserer også mere på dig selv personligt som præsentør end de to bøger (og andre bøger om emnet) generelt gør. I øvrigt et ret godt fokus, da du som præsentør er vigtigere og mere i fokus end dine slides, som reelt kun er hjælpemidler.

Er man interesseret i præsentationer, så er det et spændende kursus, som man sagtens kan få meget ud af. Især den mere akademiske baggrund og den personlige del bliver godt dækket her. Svagheden eller manglerne er den visuelle del af præsentationer, som bliver vigtigere og vigtigere i erhvervslivet. Der kom nogle gode råd, som var brugbare og også korrekte i mine øjne, men man lærer altså ikke hvordan, man visualiserer sine idéer i Keynote og Powerpoint på dette kursus. Kunne måske være en idé til næste år.

Det pudsige indslag var, at Linda Greve "angreb" Al Gore for hans argumentationsform, hvor andre i præsentationskredse nøjes med at være begejstrede og klappe i hænderne for hans overbevisende præsentationer og brug af visuelle hjælpemidler. Det er nok også forskellen på den mere forretningsmæssige tilgang til præsentationer, hvor det gælder om at lukke salget og være overbevisende, hvor det i akademiske kredse lige så meget handler om at have styr på sine argumenter. Det er ikke altid, at de to ting helt følges ad.

Linda Greve er i øvrigt nomineret til Årets Underviser på Handelshøjskolen i Aarhus og hendes bog "Den Gode Præsentation" var på vej i trykken, da kurset sluttede og kan købes inden længe.

2 kommentarer:

  1. Tak for de rosende ord, David!
    Kurset gentages i Herning, Århus og Emdrup det kommende forår.
    Jeg er glad for at jeg har opfundet et nyt ord, og overvejer om jeg skal skynde mig og tage det ind i bogen før den går i trykken.
    /Linda

    SvarSlet
  2. Selv tak Linda (lidt forsinket reaktion :-)

    Det er altid godt at få forskellige vinkler på præsentationer og formidling, og dit kursus gav i hvert fald en vinkel, jeg ikke lige ser til hverdag, og det er jeg glad for at have med i bagagen.

    Held og lykke med bogen. Der mangler bøger om præsentationer på dansk.

    Mvh
    David

    SvarSlet