tirsdag den 6. juli 2010

VM Buzz illustreret. Hvilke lande bliver der talt mest om?

En af de fedeste hjemmesider på nettet, hvis man altså er til præsentationer og visualisering, er Department of Data Visualization. Udover et super cool navn har de også nogle fede cases.

De arbejder typisk med at visualisere statistik på en mere grafisk indbydende måde. Der er ikke tale om slides, der kan bruges til en præsentation, men mere om illustrationer der skal gøre data forståelige.

Her er et eksempel på, hvilke lande der bliver talt mest om på de sociale medier under VM. Læg mærke til, hvor mange forskellige parametre man kan sammenligne i modellen. Udover at England er det land, der bliver snakket mest om, så kan man se, at Argentina og Brasilien er de lande, hvor kommentarerne er mest positive. Mest bemærkelsesværdigt er måske mængden af positive kommentarer om Frankrig.


Generelt er der meget fokus på måling af buzz i de sociale medier i USA, hvor man efterhånden begynder at have nogle systemer på plads til at måle det. Problemet har bare været, hvordan man gør det håndgribeligt og sammenligneligt. Alt er målbart på nettet, men desværre står man ofte tilbage med et "Hurra, vi har et tal... øhm..." Kort sagt er det nemt at finde tal, men hvad er godt og i forhold til hvad?

Her sammenligner man seertal med buzz på de sociale medier.

Igen kombinerer modellen mange forskellige data, og den kræver måske lidt mere tid at forstå end en slide, men det er et andet medie og så gør det ikke så meget. For det tager ikke lang tid, så har intuitivt forstået, hvordan den skal afkodes, og så kan den hænge på kontoret eller i mødelokalet til diskussion.

Se også DoDV's blog, der også kommer med interessante observationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar