onsdag den 17. februar 2010

TED 2010: David Cameron - en politiker der kan præsentere

Det tilhører et særsyn, at politikere kan præsentere deres budskaber særligt inspirerende, forståeligt og visuelt. Derfor er det lidt overraskende at se David Cameron, formanden for det konservative parti i UK, give en ret spændende præsentation om fremtidens politiske scene ved årets TED konference. Allerede lige efter hans præsentation lød der rosende ord på blogs.

Hans slides er langt mere visuelle, end man kunne frygte.



Efterfølgende sidder man med fornemmelsen: Hvorfor er danske politikere ikke sådan? Han har gode eksempler og udmærkede slides, der dog ikke helt imponerer. Til sidst halter det dog med citatet, men alt i alt opløftende at se en politiker præsentere på den måde. Man bliver jo næsten inspireret... af en politiker. Og man tror jo, der er håb endnu :-)


Edit: Der er lidt problemer med videoen, som umiddelbart skyldes koden fra TED. Her er et direkte link til præsentationen: http://www.ted.com/talks/david_cameron.html

Det lidt pudsige ved at se ham præsentere, er, at han virker overraskende uvant ved det. Han er ikke særlig tryg ved sin 'klikker' og sine slides. Sådan er det vel, når man som politiker skal forsøge at inspirere... måske for første gang. Især overfor et publikum af tænkere, idémagere og genier, som ved TED.

Nu venter jeg bare på, at Bill Gates' præsentation bliver lagt online. Efter sigende springer han nu endelig ud, som præsentør i den højeste klasse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar