mandag den 17. maj 2010

Hvorfor bruge slides?

Der findes forskellige typer præsentationer og forskellige måder at præsentere på. Jeg har tidligere nævnt Nils Villemoes og Steen Hildebrandt som præsentører, der meget benytter sig af tavler, når de præsenterer. Nogen vil måske sige, at det er lidt gammeldags at bruge kridt og tavle eller white board. Det er ikke på nogen måde tilfældet. Det kan faktisk være meget effektiv at bruge en tavle, da det er meget let for publikum at følge dig.

Det kræver dog lidt stil og en bare nogenlunde læselig håndskrift at gøre det. Der mestrer rutinerede forelæsere som ovenstående i kraft af deres erfaring, hvor yngre måske kommer lidt mere på usikker grund, fordi det ikke er så naturligt for dem - i sær når man har vænnet sig til nye elektroniske hjælpemidler.

I denne ret inspirerende præsentation af Simon Sinek om "Why?" - et spørgsmål vi stiller os selv alt for sjældent - formår han at præsentere sit budskab og holde momentum hele vejen igennem trods håndholdt mikrofon og en flip-over. Hvis man præsenterer så selvsikkert, så behøver man ikke Powerpoint eller andre elektroniske hjælpemidler. Hans budskab er i øvrigt en god reminder for alle, der arbejder i erhvervslivet om lige en gang i mellem at tænke over, hvorfor ens virksomhed egentlig er til.


En lille ekstra fordel ved at præsentere ved hjælp af tavler er, at det automatisk tvinger en til at holde sit budskab simpelt. Slides er gratis, men at bruge en tavle kræver tid, så du bliver nødt til at være meget pædagogisk og enkel i din fremstilling. Måske det er derfor, det ofte fungerer godt.

For en lidt længere diskussion om Simon Sineks præsentation kan du læse Garr Reynolds blogindlæg.

1 kommentar:

  1. Endnu et godt indlæg fra dig - håber du snart vender tilbage til din blog igen ;-)
    Jeg er helt enig i betragtninger om at bryde ud fra sine slide giver et bedre fokus fra publikum. Hvis tavlen er for skræmmende (eller håndskriften ikke tillader det...) så kan et alternativ være at vise ting 'live' fra nettet, eller (min egene favorit) bruge rekvisitter - dvs. fysiske ting - til at demonstrere eller understrege budskabet.

    www.claushandberg.dk

    SvarSlet